Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan

Printeaza

Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan din: sparanghel verde si alb, prosciutto crudo, ulei de măsline extravirgin, parmezan, sare, piper.

Sparanghel_la_cuptor_cu_prosciutto_si_parmezan

Ingrediente:

  • 300 g de sparanghel verde
  • 200 g de sparanghel alb
  • 100 g de prosciutto crudo
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de parmezan ras
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Se pune o oală cu apă şi un praf de sare la fiert. Se spală şi se curăţă sparanghelul, după căre se opăreşte timp de 10 minute în apa care fierbe.

După 10 minute se scoate din apă şi se lasă să se răcească puţin, până când nu mai e fierbinte la atingere.

Se adaugă uleiul peste sparanghel, având grijă să fie uns pe toate părţile, se împarte în 4 şi se înfăşoară în felii de Prosciutto crudo.

Se asezonează cu sare şi piper şi se dă la cuptor 10 minute. Când este gata, se presară parmezanul ras pe deasupra şi se serveşte.

Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan

Sparanghel_la_cuptor_cu_prosciutto_si_parmezan

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Berbecut cu caise

Paste cu sparanghel, prosciutto si ou

Paste cu sparanghel, prosciutto si ou din: sparanghel, ulei de masline, prosciutto, oua, sare, piper, paste, parmezan. Ingrediente: 700gr sparanghel ulei de masline 100gr prosciutto 2 oua sare si piper 1 pachet paste parmezan ras   Mod de preparare: Taie 700 g de sparanghel bucati lungi de 5 cm, incalzeste ulei de masline intr-o tigaie […]

 

Reteta zilei: Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic din: prosciutto, branza, spranghel, salata verde, legume, ulei de masline, otet balsamic, mustar dijon, coaja de lamaie, miere, sare, piper. Ingrediente: 250 de grame prosciutto, felii subtiri 200 de grame bocconcini (branza) 16 fire sparanghel, copt Salata verde si legume asortate, dupa preferinta Ingrediente vinegreta: 1/4 […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.