Sparanghel imperial

Printeaza

Sparanghel  imperial din: sparanghel, vin, galbenus, malai, smantana, patrunjel, sunca, unt, sare, piper.

Ingrediente:Sparanghel imperial

  • 1 kg sparanghel
  • 125 ml vin alb
  • două gălbenuşuri
  • o linguriţă de mălai
  • 150 g smântână ma­turată
  • o lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 8 felii şuncă de Parma (175 g)
  • un cub de unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi părţile tari, dar să nu-i sfărâmaţi vârfurile. Fierbeţi sparanghelul în doi litri de apă clocotită cu sare, apro­ximativ 25 de minute, apoi scurgeţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.

Puneţi la fiert într-o cratiţă vinul, gălbenuşurile, untul, mălaiul şi sarea, având grijă să amestecaţi tot timpul. Când amestecul a fiert, luaţi cratiţa de pe foc, lăsaţi-o să se răcească şi mai ames­tecaţi din când în când.

Bateţi smântână până se îngroaşă şi turnaţi-o peste amestecul cu ou şi potriviţi de sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.