Sparanghel cu vinegretă

Printeaza

O reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt, portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon.

Ingrediente:Sparanghel cu vinegretă

pentru sparanghel:

  • 1 kg sparanghel
  • sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri unt
  • 1 felie porto­cală
  • 150 g parmezan ras

pentru vinegretă:

  • 7 linguri oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă zahăr
  • 150 ml ulei de măsline
  • 3 roşii decojite
  • 2 ouă fierte tari
  • 2 linguri seminţe de pin
  • 1 lingură tarhon tocat

 

Mod de preparare:

Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele de jos. Se pune la fiert multă apă cu sare, zahăr, 1 linguriţă unt şi felia de portocală. Se fierbe sparanghelul 15 min.

Pentru vinegretă, se amestecă oţetul cu muştar, zahăr, sare şi pi­per. Se înglobează uleiul, cu telul. Se taie cuburi roşiile. Ouăle se decojesc şi se toacă.

Se prăjesc semin­ţele de pin, fără grăsime. Se adau­gă toate în vinegretă, împreună cu tarhonul. Se aşază sparanghelul şi se presară sare, parmezan şi fulgi de unt. Se gratinează la cuptor şi se serveşte cu vinegretă.

Sparanghel cu vinegretă

Sparanghel cu vinegretă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.