Sparanghel cu limba de mare

Printeaza

Sparanghel cu limba de mare din: sparanghel, sare, zahar, unt, limba de mare, zeama de lamaie, piper, vin, mustar, marar.

Ingrediente:Sparanghel cu limba de mare

  • 1,25 kg sparanghel
  • sare
  • zahăr
  • 150 g unt
  • 8 fileuri de limbă de mare
  • 4 linguriţe de zeamă de lămâie
  • piper
  • 4 gălbenuşuri
  • 3 linguri de vin alb
  • 2 linguriţe de muştar de iuţeală medie
  • 2 linguriţe de muştar dulce
  • 2 linguri de mărar proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se cojeşte, i se taie capetele lemnoase, apoi tijele curăţate se fierb al dente în apă cu sare, o linguriţă de zahăr şi una de unt.

Fileurile de peşte se sărează şi se piperează, se stropesc cu 2 linguriţe de zeamă de lămâie, se rulează şi se fixează cu scobitori. Se prăjesc apoi într-o tigaie în 40 g de unt încins câte 3 minute pe fiecare parte.

Fileurile prăjite se păstrează la cald.

Pentru sosul hollandaise, se topeşte restul untului. Se amestecă gălbenuşurile cu sare, piper, zeama de lămâie rămasă, vinul, muştarul şi o priză de zahăr şi se bat la bain-marie până când se obţine o cremă.

Se încorporează treptat untul lichid, iar la final se asezonează sosul cu sare şi piper. Se împarte sparanghelul pe farfurii şi se toarnă pe deasupra sosul. Se aşează alături fileurile de peşte şl se presară cu mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.