Sparanghel cu cuscus

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale, lichior de portocale, unt si piper.

Ingrediente:Sparanghel cu cuscus

  • 1 kg sparanghel
  • sare
  • 3 linguriţe zahăr
  • 500 ml supă de legume
  • 250 g cuscus (instant)
  • 50 g pesmet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură mentă tocată
  • 1 lingură pătrunjel
  • suc de lămâie
  • 2 portocale
  • 2 cl lichior de portocale
  • 2 linguri unt
  • piper

 

Mod de preparare:

Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele. Tijele se fierb în apă clocotită cu sare şi 1 linguriţă zahăr timp de cca 20 min.

Se da in fiert supa si se adauga cuscusul; se acoperă şi se lasă să se umfle timp de cca 5 min. Se prăjeşte pesmeţul în ulei încins şi se amestecă împreună cu cuscusul şi verdeaţa; se po­triveşte după gust de sare şi suc de lămâie.

Portocalele se spală cu apă fierbinte, se şterg şi se taie fâşii subţiri de coajă cu un cuţit ascuţit sau cu’un in­strument special. Sucul se stoarce. Restul de zahăr se lasă să se caramelizeze.

Se stinge cu suc de portoca­le şi lichior; se adaugă coajă de portocală şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă unt rece, sare şi piper. Se tăvă­leşte sparanghelul prin sos şi se serveşte cu cuscus.

Sparanghel cu cuscus

Sparanghel cu cuscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.