Spanakopita – Placinta cu spanac

Printeaza

Placinta cu spanac din: spanac, tofu, ceapa, patrunjel, seminte de in, foi de placinta, ulei de masline, apa, sare.

Ingrediente:Placinta_cu_spanac

  • 1 kg spanac
  • o cutie tofu
  • o ceapa tocata
  • o mana de frunze de patrunjel tocat, proaspat
  • o lingura de seminte de in rasnite
  • un pachet de foi de placinta
  • ulei de masline
  • apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbeti spanacul în apă cu sare, tocati-l mărunt şi amestecati-l cu ceapa, tofu rupt bucatele mici, pătrunjel, seminţele de in combinate cu un sfert de cană de apă. Ungeţi foile de plăcintă cu ulei şi tapetaţi o tavă.

Turnaţi compoziţia de spanac, nivelaţi şi puneţi următoarea foaie de plăcintă. Se repetă procedeul până se termină compoziţia. Ultimul strat va fi de foi de plăcintă. Dati la cuptor 30 – 35 de minute, la 180 grade Celsius, până se rumeneşte frumos.

Placinta cu spanac

Placinta_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.