Spanakopita delicioasa

Printeaza

O reteta de spanakopita din: spanac, cascaval, ceapa, unt, oua, patrunjel, faina, lapte, unt, sare, nucsoara, untdelemn de masline,

Ingrediente:Spanakopita delicioasa

  • 1 kg spanac
  • 250 g cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 oua
  • 1 patrunjel

sos:

  • 5 linguri faina
  • 1 pahar lapte rece
  • 5 linguri unt
  • 1 pahar lapte cald
  • un praf de sare
  • nucsoara

foi:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 15 ml untdelemn de masline
  • 150 ml apa
  • 1-2 lingurite sare

 

Mod de preparare:

Intâi faceţi sosul: desfaceţi făina cu laptele rece şi adăugaţi 3 linguri de unt topit. Adăugaţi treptat laptele cald şi praful de sare, daţi amestecul în clocot, douăzeci de minute, amestecând bine şi adăugând la sfârşit încă 2 linguri de unt şi puţină nucşoară.

Opăriţi spanacul şi stoarceţi-l bine. Trageţi ceapa în unt, apoi adăugaţi spanacul, să se călească până se obţine o cremă “uscată”. Amestecaţi cu sosul şi caşcavalul. Frământaţi aluatul, lăsaţi-l în repaus 10 minute, să respire.

Ungeţi tava cu unt şi întindeţi foicele subţiri de aluat, cât tava, unse cu unt to­pit între ele. După ce aţi folosit jumătate din aluat, turnaţi şi nivelaţi umplutura.

Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat, trasă tot aşa, în foi subţiri unse între ele cu unt. înţepaţi foaia de aluat de deasupra, din loc în loc, şi daţi la cuptor încins, o jumătate de ceas, până ce plăcinta este rumenită uniform.

Spanakopita

Spanakopita delicioasa

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.