Spanac in cuib

Printeaza

Spanac in cuib din: foi de placinta, unt, spanac, praz, smantana, cascaval, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Spanac in cuib

  • 200 g foi de plăcintă
  • 30 g unt topit
  • 200 g spanac
  • 50 g praz
  • 50 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de piper negru râşnit
  • câteva frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Spală şi opăreşte frunzele de spanac, scurge-le şi căleşte-le puţin în unt, împreună cu prazul tocat mărunt. Asezonează cu sare şi piper, apoi ia tigaia de pe foc.

Când amestecul s-a răcorit, transferă-l într-un castron, încorporează caşcavalul ras şi smântână şi omogenizează cu o spatulă pentru a obţine o consistenţă cremoasă.

 

Taie foile de aluat în pătrate. Unge-le cu ulei şi pune câte 4-5, una peste alta, în vase tip ramekin sau în forme de brioşă, astfel încât marginile să atârne ca o dantelă, la cu lingura din compoziţia de spanac şi pune în fiecare formă.

Dă-le la cuptor pentru 20 de minute şi savurează-le calde, la micul dejun, prânz sau antreu la o masă festivă, decorate cu frunze de spanac proaspete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.