Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie

Printeaza

Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie din: hribi uscati, unt, usturoi, rozmarin, spanac, suc de lamaie, sare, piper negru macinat, brânză ricotta.

Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie

Ingrediente:

  • 1 pachet mic de hribi uscati
  • 2 bucăţi mari de unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de rozmarin
  • 4 mâini uriaşe de spanac
  • suc de lămâie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • brânză ricotta

 

Mod de preparare:

Un pachet mic de hribi e mai mult decât suficient pentru această reţetă.

Pur şi simplu, turnaţi apă clocotită peste hribi, cât să-i acopere, şi lăsaţi-i la înmuiat 15 minute.

Păstrând zeama deoparte, frigeţi ciupercile împreună cu 2 bucăţi mari de unt, 1 căţel de usturoi tocat şi 1 lingură de rozmarin tocat mărunt.

Căliţi totul timp de 4 minute, apoi turnaţi deasupra, cu atenţie, jumătate din apa în care s-au înmuiat hribii.

Fierbeţi ciupercile la foc mic până când zeama cu unt s-a evaporat suficient, rămânând doar cât să acopere ciupercile.

Apoi aruncaţi peste acestea 4 mâini uriaşe de spanac şi amestecaţi până ce frunzele capătă o culoare verde aprins şi se înmoaie.

Asezonaţi după gust, cu puţin suc de lămâie, ceva sare şi piper negru proaspăt măcinat.

Alături de puţină brânză ricotta, acest fel de mâncare poate reprezenta o umplutură excelentă pentru varianta vegetariană a pastelor cannelloni.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Hribi cu usturoi si ardei iute

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi din: hribi, ceapa, ulei, usturoi, smantana.  Poate te intereseaza si: Hribi cu usturoi si ienibahar Hribi picanti cu usturoi si busuioc Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi Hribi uscaţi cu usturoi Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie   Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 […]

 

Tartine aromate cu ansoa

Tartine aromate cu ansoa

Tartine aromate cu ansoa din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper, boia. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle piper boia de ardei dulce   Mod de preparare: Se taie chiflele pe jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm. Se scot bucățile de anșoa din marinată și se […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.