Spanac gratinat

Printeaza

 Spanac gratinat

Ingrediente:Spanac gratinat

  • 1.500 kg foi de spanac
  • 150 g tăieţei de casă
  • 1 1/2 pahar lapte
  • sare
  • 150 g unt
  • 1 1/2 lingură smîntînă
  • 3 /4 linguri făină
  • 80 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Spanacul spălat se opăreşte 1 minut, se strecoară şi se încălzeşte în 60 g unt. Se pune într-un vas de gratinat uns cu unt.

Separat se face un sos alb din 60 g unt, făină, lapte şi sare. Tăiţeii se fierb, se strecoară, se taie scurt, se amestecă cu sosul şi se pun peste spanac în vasul de gratinat.

Se presară cu caşcaval ras şi cu puţin unt şi se gratinează la cuptor circa 20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.