Spanac de sighisoara

Printeaza

Spanac de sighisoara

Ingrediente:Spanac de sighisoara

  • 1 kg spanac
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri untură
  • 1 lingură faină
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar smântână
  • 1 lingură mărar

 

Mod de preparare:

Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2 căni de apă, se lasă să fiarbă .

Spanacul se toacă şi se căleşte în untura care a rămas făina se desface în lapte.

Se toacă mărarul se amestecă toate peste spanac faină, sare, piper, mărar şi se mai lasă pe foc un sfert de oră .

Acum se întâlneşte spanacul cu orezul fiert şi smântână, când intră împreună voiniceşte la cuptor, să-nfrunte arşiţa încă un sfert de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.