Spanac cu smantană

Printeaza

O reteta simpla de spanac cu smantana din: frunze de spanac, sare, nuca, usturoi, smantana si faina.

Ingrediente:Spanac cu smantană

  • 1 1/2 kg frunze de spanac
  • sare
  • nucă indiană
  • un căţei de usturoi
  • 1/8 l smântână
  • 1 linguriţă de făină

 

Mod de preparare:

Frunzele de spanac le spălăm bine şi le fierbem înăbuşit 10 minute în vas. După ce s-a răcit, spanacul îl tăiem mărunt sau îl dăm prin maşina de tocat. Spanacul tocat îl punem în supa în care s-a fiert şi-l fierbem. Făina o amestecăm cu caimacul (de pe lapte) şi o adăugăm împreună cu usturoiul tăiat mărunt în vasul cu spanac. Stingem imediat focul şi lăsăm spanacul să se îngroaşe 5 mi­nute. La sfârşit, îl condimentăm cu nucă de India şi-i punem sare.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.