Spanac cu oua si somon

Printeaza

Spanac cu oua si somon din: spanac tanar, cartofi, oua, somon afumat, cepe rosii, miez de nuca, ceapa de tuns, smântână lichidă, muştar iute, suc de lămâie, piper râşnit, sare.

Spanac_cu_oua_si_somon

Ingrediente:

  • 500 g spanac tanar
  • 250 g cartofi
  • 4 oua
  • 300 g file de somon afumat
  • 2 cepe rosii
  • 100 g miez de nuca
  • 15 fire de ceapa de tuns
  • 100 ml de smântână lichidă
  • 1 linguriţă de muştar iute
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • piper râşnit
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert timp de 10 minute într-o cratiţă încăpătoare, cu apă clocotită (în care aţi pus un praf de sare). Scurgeţi-i şi lăsaţi-i să se răcească.

Puneţi uşor ouăle în apa clocotită, lăsaţi-le timp de 5 minute, după care scurgeţi-le şi răciţi-le imediat, sub jet de apă rece.

Alegeţi spanacul tânăr, curăţaţi i de cozi şi spălaţi-l, apoi scurgeţi-l.

Tăiaţi somonul în felii subţiri. Nucile trebuie tocate, dar nu mărunt. Apoi curăţaţi ceapa roşie şi tăiaţi-o fin.

Du­pă ce s-au răcit cartofii, curăţaţi-i şi tăiâţi-i rondele, dar nu foarte subţiri, îndepărtaţi coaja ouălor răcite, însă cu grijă, pentru a rămâne întregi.

Pregătiţi sosul: amestecaţi un vârf de sare, un praf de piper proaspăt râşnit, nruştarul, sucul de lămâie şi smântână lichidă.

Omogenizaţi com­poziţia, după care adăugaţi firele de ceapă de tuns, tăiate fin.

Aşezaţi mlâdiţele de spanac pe 4 farfurii întinse, adăugaţi rondelele de cartofi, lamelele de somon, ceapa şi miezul de nucă tocat.

In mijloc, puneţi câte un ou şi acoperiţi cu sos în momentul în care veţi servi acest fel de mâncare.

 

Spanac cu oua si somon

Spanac_cu_oua_si_somon

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.