Spanac cu orez si morcovi

Printeaza

Spanac cu orez si morcovi din: spanac, ceapa, morcovi, orez, smantana, otet, oua, condiment de legume.

Ingrediente:Spanac cu orez si morcovi

  • 500 g spanac
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ceaşcă de orez (100 g)
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de oţet
  • 2 gălbenuşuri
  • condiment de legume

Mod de preparare:

Pui la fiert 1 litră de apă. Intre timp, într-un vas de 2 litri, pui 2-3 linguri ulei în care căleşti cele 2 cepe tocate mărunt, cei 2 morcovi tăiaţi rondele şi orezul spălat şi scurs. Peste legumele călite torni 1 litru de apă (pusă la fiert de la început).

Când apa dă în clocot adaugi spanacul spălat şi tocat (proaspăt, nu fiert). Fierbi mâncarea 10-15 minute, după care o dregi cu cele 2 gălbenuşuri, 2 linguri de smântână, 2 linguri de oţet şi 2-3 linguri de zeamă din mâncărică. Le baţi-bine pe toate şi le torni în mâncare amestecând uşor.

Mai laşi să dea 2-3 clocote şi gata mâncărică.

Pui după gust condiment, cum tot după gust poţi pune şi oţetul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.