Spanac cu naut si sos de rosii

Printeaza

Spanac cu naut si sos de rosii din: spanac, naut, paine de secara, usturoi, boia dulce, seminte de chimen, otet de vin rosu, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Spanac_cu_naut_si_sos_de_rosii

  • 400 g spanac congelat
  • 250 g naut fiert
  • 1 felie de paine de secara, veche de-o zi
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit seminte de chimen macinat
  • 2 lingurite otet de vin rosu
  • 5 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 6 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Sotezi spanacul în 2 lin­guri de ulei, până se de­congelează şi zeama pe care o lasă scade la jumă­tate.

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Tai pâinea în cubuleţe şi o căleşti în restul de ulei, împreună cu usturoiul.

Mixezi în blender pâi­nea, usturoiul, uleiul, boiaua, chimenul, sosul de roşii,oţetul, sare şi piper după gust.

Scurgi năutul şi îl pui la fiert împreună cu acest sos, pentru 3-4 minute, la foc mediu.

Adaugi spanacul mărunţit, sărezi şi condimentezi din nou şi laşi să mai fiarbă pentru câteva clocote.

Stingi focul, acoperi vasul, iar după 10 minute poţi să serveşti preparatul alături de bruscheţe din pâine de secară frecate cu usturoi.

Spanac cu naut si sos de rosii

Spanac_cu_naut_si_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.