Spanac cu gutui

Printeaza

O reteta delicioasa de spanac cu: gutui, usturoi, ceapa, lamaie, ardei iute, seminte de susan, nuca, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • un kilogram spanac proaspăt
  • 4 gutui
  • 4 căţei de usturoi
  • o ceapă
  • o lămâie
  • un ardei iute
  • 20 g seminţe de susan
  • 50 g miez de nucă
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Gutuile se curăţă de puf cu un şerveţel, se spală, se înde­părtează căsuţa cu seminţe şi se taie felii potrivit de groase.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun feliile de gutuie şi se prăjesc pe toate părţile până devin aurii. Se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămâie, se mai ţin două minute pe foc şi se scot într-un bol.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în puţin ulei până devin aurii, se adaugă spanacul verde rupt în bucăţele şi se mai călesc 10 minute.

Se pun sucul de lămâie rămas, o jumătate de cană cu apă, ardeiul iute tăiat bucăţi, sare şi piper.

Se presară seminţele de susan prăjite într-o tigaie fără ulei, se amestecă şi se mai lasă pe foc cinci minute. Se pune spanacul în farfurii, se aşază deasupra gutuile şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.