Spanac cu ciuperci si tofu

Printeaza

Spanac cu ciuperci si tofu din: spanac, ciuperci, margarina, branza tofu, sare.

Ingrediente:Spanac cu ciuperci si tofu

  • 1,5 kg spanac
  • 250 g ciuperci
  • 60 g margarină
  • 150 g brânză tofu
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se pune la fiert spanacul într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se lasă 10 minute, după care se scruge bine de apă şi se toacă mărunt.

Se ia jumăta­te din cantitatea de margarină şi se pune într-o cratiţă. Când margarina începe să se topească, se adaugă spa­nacul tocat şi se lasă pe foc până se căleşte.

Separat, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în fe­lii subţiri. Se pune restul de margarină într-o cratiţă, se adaugă ciupercile, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, înăbuşit. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească.

Când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă spanacul că­lit, o parte din brânza tofu şi se amestecă bine. Se unge cu margarină o formă din sticlă termorezistentă, se presară cu puţină brânză tofu, se adaugă compoziţia din cratiţă şi se bagă vasul în cuptor.

Se lasă la foc potrivit până se rumeneşte deasupra. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.