Spanac la abur, cu orez si cocos

Printeaza

Spanac la abur, cu orez si cocos din: lapte de cocos, sare, orez cu bobul lung, sos de soia, ulei de măsline, spanac tânăr.

Spanac la abur, cu orez si cocos

Ingrediente:

  • 1 conservă de 400 ml lapte de cocos
  • sare
  • 400 g orez cu bobul lung
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 mâini de spanac tânăr, spălat

Mod de preparare:

Puneţi taptele de cocos într-o oală şi turnaţi peste el suficientă apă cât să vă ajungă să fierbeţi orezul. Aduceţi la punctul de fierbere, apoi adăugaţi orezul şi un praf de sare.

Fierbeţi până ce boabele s-au frăgezit, apoi scurgeţi-le printr-o strecurătoare şi lăsaţi-le în ea. Turnaţi ceva mai multă apă în oală şi aşezaţi-o iarăşi pe foc.

Fixaţi stre- curătoarea deasupra oalei şi fierbeţi apa astfel încât să gătiţi orezul la abur, făcându-l să capete o textură uşoară şi pufoasă.

Puneţi-l apoi într-un castron pentru servit, adăugaţi sosul de soia şi uleiul de măsline, apoi şi spanacul, amestecând totul.

Căldura eliberată de orez va „găti” spanacul în doar câteva minute, păstrându-i aspectul apetisant şi verde, precum şi toate substanţele nutritive.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.