Spaghetti cu şuncă

Printeaza

O reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare, rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper.

Ingrediente:Spaghetti_cu_sunca

  • 400 g spaghetti
  • sare
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 g sunca (pancetta, de exemplu)
  • 1 ceapa
  • 3-4 ardei iuti rosii
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele în apă cu sare. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, seminţele şi tăiaţi-le cuburi. încingeţi uleiul de măsline.

Adăugaţi roşiile şi căliţi-le cca. 10 minute.

Tăiaţi şunca cuburi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi ardeiul, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi seminţele şi tăiaţi-i fâşii fine.

Prăjiţi şunca. Căliţi şi ceapa cui ardeii, apoi adăugaţi roşiile călite şi condimentaţi sosul cu sare şi piper.

Acoperiţi-l cu un capac şi lăsaţi-l să fiarbă înăbuşit cca. 15 minute.

Lăsaţi pastele să se scurgă. Serviţi-le cu sosul de roşii şi şunca. La final, ornaţi-le cu busuioc.

Spaghetti cu şuncă

Spaghetti_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.