Spaghetti cu sos pesto

Printeaza

Spaghetti cu sos pesto din: spaghetti, usturoi, lamai, alune, ulei de masline, busuioc, frunze busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Spaghetti_cu_sos_pesto

  • un pachet de spaghetti
  • 5 catei de usturoi
  • 1-2 lamai
  • 150 g parmezan
  • 100 g alune sau migdale
  • 75 ml ulei de masline
  • 200 g busuioc macinat
  • 3-4 frunze busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune apă într-o oală, sare şi ulei de măsline. Se pun pastele şi se lasă la fiert 10-15 minute. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se trec prin câteva jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs într-o sită şi se acoperă cu o folie de plastic ca să nu se usuce.

Intre timp, se pregăteşte sosul pesto. Se pun alunele sau migda­lele să se prăjească. Separat se pune usturoiul măcinat, sarea, parmezanul şi zeama de lămâie. După ce s-au prăjit alunele sau migdalele, se toacă mărunt, se presară deasupra celorlalte ingre­diente şi se mai adaugă busuiocul, uleiul, sarea şi piperul, după gust.

Toate ingredientele se omogeni­zează bine cu blenderul. Se amestecă sosul cu pastele şi se servesc ornate cu parmezan şi frunze de busuioc.

Spaghetti cu sos pesto

Spaghetti_cu_sos_pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.