Spaghetti Carbonara

Printeaza

O reteta de spaghetti carbonara din: spaghetti, morcovi, sparanghel, dovlecel, galbenusuri de ou, cascaval, rosii deschidratate, sare si piper. Gălbenuşurile de ou şi smântână combinate fac unul din cele mai bune sosuri de paste.

Ingrediente:Spaghetti Carbonara

  • 300g spaghetti
  • 250g morcovi mici, tăiaţi pe lungime
  • 150g sparanghel tăiat în bucăţi mici
  • 1 dovlecel mare, tăiat fâşii
  • 2 gălbenuşuri de ou medii
  • 200ml smântână grasă
  • 50g caşcaval ras
  • 50g roşii deshidratate şi scurse de ulei (dacă sunt în conservă)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe spaghetti într-o oală mare cu apă şi sare, după instrucţiunile de pe pachet. Adaugă morcovii când pastele mai au 4 minute de fiert. După alte 2 minute adaugă sparanghelul şi înainte de oprirea focului pune în oală şi dovlecelul.

Scurge totul de apă şi pune la loc în oala în care au fiert, la foc mic. Amestecă gălbenuşurile, smântână, jumătate din cantitatea de caşcaval şi asezonează cu sare şi piper.

Toarnă compoziţia peste paste şi legume şi amestecă pe foc timp de 2-3 minute, până când sosul începe să se îngroaşe – nu încăzi prea tare altfel vei obţine jumări din ouăle folosite. Adaugă şi roşiile deshidratate, iar apoi serveşte cu caşcaval ras şi piper negru.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.