Spaghetti carbonara clasice
PrinteazaSpaghetti carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel.
- 250 g spaghete
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g bacon tăiat cubulețe
- 1 ceapă tocată
- 1 cățel de usturoi tocat
- 30 ml vin alb sec
- 2 ouă
- 4 linguri parmezan ras
- 200 ml smântână
- sare
- piper
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb al dente, în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se lasă să se scurgă, amestecate cu 1 linguriță ulei de măsline. Se prăjesc cubulețele de bacon și se lasă să se scurgă pe prosoape de bucătărie din hârtie. Se călesc ceapa și usturoiul, se sting cu vin și se lasă să fiarbă puțin.
Se adaugă cuburile de bacon prăjite și spaghetele și se amestecă, pe foc. Se adaugă ouăle bătute cu smântâna și parmezanul, amestecând continuu. Se adaugă sare și piper după gust și se servesc cu pătrunjel tocat.
Spaghetti carbonara clasice
Pofta buna!