Spaghetti alla putaneasca

Printeaza

Spaghetti alla putaneasca

Spaghetti alla putaneasca

Cu gust iute, picant

Ingrediente:

  • 500 g roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 6 file de sardine în ulei
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin roşu sec (sau supă)
  • 400 g spaghete • sare
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri măsline negre
  • piper
  • 2 fire pătrunjel

Preparare:

Opăriţi roşiile câteva secunde, apoi îndepărtaţi-le pieliţa, tăiaţi-le în patru şi tocaţi-le în cuburi. Curăţaţi usturoiul. Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele.

Tocaţi-l mărunt, împreună cu usturoiul şi cu sardinele, pe care le-aţi scurs mai înainte. Prăjiţi acest amestec în ulei. Adăugaţi roşiile, vinul,şi lăsaţi-le să se înăbuşe, fără capac, circa15 minute.

Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Adăugaţi caperele şi măslinele în sos. Condimentaţi sosul cu sare şi cu piper, după gust.

Scurgeţi pastele şi turnaţi apă rece peste ele. La final, serviţi-le împreună cu sosul preparat şi presăraţi câteva frunzuliţe de pătrunjel.

Sau puteti sa folositi Sos Puttanesca

Spaghetti alla putaneasca

Spaghetti alla putaneasca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie-mi plac spaghetele cu ton.

    Ingrediente:

    250 g spaghete
    2 conserve ton
    3 fire usturoi verde
    cateva rosii cherry
    2 linguri ulei de masline aromatizat
    busuioc verde
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    Curatam usturoiul si il tocam marunt.

    Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe conserva de ton sau ulei de masline, il incingem si calim in el usturoiul cateva secunde.

    Rosiile cherry spalate, le taiem in 4 si le adaugam peste usturoi, acoperind cratita pentru 5 minute, pana acestea fierb putin.

    Adaugam conserva de ton bine scuras si faramitata cu furculita, acoperim din nou pentru 5 minute cratita, sa dea in cateva clocote.

    Cateva frunzulite de busuioc le rup cu mana si le presar peste peste.

    Fierbem pastela( spaghetele) conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare, apoi le strecuram si le acoperim cu capacul pana le servim.

    Punem in farfurie o portie de spaghete, apoi peste ton cu usturoi, rosii si busuioc, mai adaugam cateva frunzulite pentru decor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.