Spaghete „Sichuan“ cu sos picant

Printeaza

Spaghete „Sichuan“ cu sos picant din: spaghete subţiri, mazăre verde, supă de pui, soia, pastă de susan, ulei de ardei iute, untură, ceapă verde (partea albă),  tuberculi de muştar iute „Sichuan“ (sau varză, ori muştar verde).

Ingrediente:Spaghete „Sichuan“ cu sos picant

  • 500 g spaghete subţiri
  • 100 g mazăre verde
  • 2 căni supă de pui
  • 10 linguri de soia
  • 2 linguriţe pastă de susan
  • 4 linguri ulei de ardei iute
  • 3 linguri de untură
  • 1/4 cană cu ceapă verde (partea albă)
  • 100 g tuberculi de muştar iute „Sichuan“-(sau varză,”ori muştar verde)

 

Mod de preparare:

Se aleg teci fragede de mazăre, se curăţă şi se spală. Se spală şi se toacă ceapa verde.

Se spală şi se toacă mărunt tuberculii de muştar. Se pun în zece castronele cantităţi egale din următoarele: sos de soia, pastă de susan, ulei de ardei iute (chili), untură, ceapă verde tocată şi tuberculii de muştar.

Se lasă să dea în clocot o oală cu apă şi se pun spaghetele la fiert. Intre timp, supa de pui trebuie să dea în clocot.

Se toarnă cantităţi efţale de supă fierbinte în cele zece castronele.

Se adaugă spaghetele, împărţite şi ele în mod egal. Se opăresc tecile de mazăre (în apa rămasă după ce s-au fiert spaghetele) şi se pun apoi deasupra spaghetelor, în castronele. Se serveşte imediat, fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.