Spaghete cu sardine si ansoa

Printeaza

Spaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g de spaghete
  • 12 fileuri de sardine
  • 12 ansoa in ulei
  • 30 g faina
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 750 ml pulpa de rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fileurile se dau prin făină. Se încing 3 linguri de ulei şi se călesc 6 minute, pe ambele părţi. Se pun la scurs pe hârtie absorbantă şi se păstrează la cald.

Ceapa şi ansoa se toacă mă­runt. Pătrunjelul se toacă şi el.

Se încinge restul de ulei într-o cratiţă. Se căleşte ceapa până când capătă o culoare aurie, apoi se adaugă pulpa de roşii şi anşoa. Se dă cu piper şi se ames­tecă bine.

Se acoperă, se dă focul mic şi se lasă să fiarbă scăzut, timp de 15 minute.

Intre timp, se fierb pastele în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg bine de apă şi se pun în cratiţă. Se ames­tecă bine.

Se repartizează pastele în 6 farfurii, se adaugă sardinele şi se serveşte imediat.

Spaghete cu sardine si ansoa

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Maria Antonescu

    Bune pastele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.