Spaghete picante cu sos de rosii

Printeaza

Spaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan.

Ingrediente:Spaghete_picante_cu_sos_de_rosii

  • 2 cepe
  • 1/2 legatura cimbru
  • 5 linguri ulei de masline
  • 8 linguri bulion
  • 2 linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan)
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 500 g spaghete
  • 50 g parmezan dat pe razatoare

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala firele de cimbru, se scutura si li se rup frunzulitele. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie de teflon. Se calesc bucatelele de ceapa amestecate cu bulionul si cu frunzulitele de cimbru, timpd e 2-3 minute. Apoi se adauga boabele de capere si cu 2 linguri de zeama din borcan.

Sosul se condimenteaza cu sare, piper si cu boia, apoi se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu un capac, timp de 5 minute, la foc potrivit. Se fierb spaghetele intr-o cantitate potrivita de apa cu sare, respestand intocmai indicatiile de pe ambalaj, apoi se lasa sa se scurga.

Presarati parmezanul ras peste sosuld e capere. Se impart spaghetele in 4 porti, se toarna sosul si se orneaza cu cimbru. (Pentru a da sosului un gust deosebit, amestecati si putin supa (instant) de rosii in aceasta).

Spaghete picante cu sos de rosii

Spaghete_picante_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pe astea le incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.