Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

Printeaza

O reteta de Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc din: busuioc, fileuri de ansoa, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, spaghete, midii, vin alb si ardei iute.

Midiile preparate în acest mod au o aromă autentică şi merg foarte bine cu puţin ulei aromat cu busuioc. E o mâncare rapidă şi reconfortantă.

Ingrediente:Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

  • 2 legături mari de busuioc proaspăt
  • 4 fileuri de anşoa în ulei de bună calitate, scurse
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • zeama de la 2 lămâi
  • ulei de măsline extravirgin
  • 500 g spaghete de bună calitate
  • 1,5 kg midii curăţate
  • un pahar mare de vin alb
  • 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt

 

Mod de preparare:

Mai întâi alegeţi frunzele de busuioc şi puneţi frunzele mici interioare într-o cană cu apă rece. Zdrobiţi restul de frunze într-un mojar, împreună cu fileurile de anşoa şi un praf de sare. Adăugaţi zeama de la o lămâie şi circa 8 linguri de ulei de măsline extravirgin. în final veţi obţine un ulei cu o aromă intensă, fantastică de busuioc.

Alegeţi midiile; dacă găsiţi vreuna deschisă, aşezaţi-o pe o suprafaţă tare şi loviţi-o cu putere. Dacă nu se închide imediat, aruncaţi-o. Fierbeţi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet, într-o oală mare cu apă clocotită şi sărată. Când sunt fierte al dente, scurgeţi pastele într-o strecurătoare.

In timp ce fierb spaghetele, încălziţi o cratiţă mare. Când e fierbinte, aruncaţi înăuntru midiile, turnaţi vinul alb şi acoperiţi cratiţa cu un capac. Scuturaţi-o bine şi fierbeţi midiile câteva minute, până când s-au deschis toate (aruncaţi-le pe cele rămase închise). în cratiţă va rămâne nişte zeamă delicioasă.

Adăugaţi spaghetele fierte, împreună cu uleiul cu busuioc. Amestecaţi, mai adăugaţi zeamă de lămâie dacă e nevoie şi condimentaţi după gust, apoi serviţi imediat, inclusiv deliciosul sos verde. Presăraţi mâncarea cu ardeii iuţi tocaţi şi cu frunzuliţele de busuioc.

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.