Spaghete cu sos pesto si peste

Printeaza

Spaghete cu sos pesto si peste din: scoici, file de peste, masline, lamaie, ardei iute uscat, spaghete, fasole verde, broccoli, migdale, busuioc, usturoi, ulei de masline, parmezan.

 

Ingrediente: Spaghete_cu_sos_pesto_si_peste

  • 200g de scoici
  • 400g de fileuri de peste alb
  • ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1/2 ardei iute rosu uscat
  • 320g de spaghete
  • 200g de fasole verde
  • 200g de broccoli

Ingredente sos pesto:

  • 75g de migdale decojite
  • 1 legatura mare de busuioc proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50g de parmezan
  • 1 lamaie

Mod de preparare:

Crestati adanc, de-a lungul si de-a latul, una dintre fetele carnii scoicilor. Turnati apa clocotita in wok sau in tigaia mare pana la inaltimea de 2,5 cm.

Desertati restul de apa in cratita si, adaugand spaghetele si un praf de sare, fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet.

Adaugati migdalele in robotul de bucatarie, impreuna cu majoritatea frunzelor de busuioc si usturoiul nedecojit, zdrobit.

Adaugati uleiul de masline, parmezanul si zeama de la 1/2 lamaie, procesati pana cand compozitia devine fina, apoi asezonati dupa gust si verificati echilibrul aromelor. Sosul pesto ar trebui sa fie omogen si racoritor.

Aliniati pastaile de fasole si taiati-le coditele, apoi inglobati-le in cratita cu pastele. Asezati in wok unul dintre vasele de gatit la aburi si introduceti in el bucatile de broccoli curatate, apoi asezaţi deasupra celalalt cos din bambus.

Pudrand pestele si scoicile cu putina sare si piper, aranjati-le in acest al doilea vas.

Stropiti totul cu 1 lingura de ulei de masline, radeti deasupra coaja de la o lamaie si stoarceti jumatate din zeama, apoi sfaramati si presarati ardeiul iute uscat, iar la final asezati capacul, lasand ingredientele sa fiarba la aburi pana sunt patrunse.

Scurgeti pastele si fasolea, pastrand o cana din lichidul in care au fiert, apoi treceti-le din nou in cratita. Adaugati sosul pesto din robotul de bucatarie si amestecati, subtiind cu putin din lichidul pastrat, daca este necesar, pana cand compozitia devine matasoasa.

Stoarceti deasupra zeama de lamaie dupa gust, apoi scoateti pastele si fasolea intr-un castron pentru servit, impreuna cu bucatile de broccoli.

Presarati deasupra frunzele de busuioc ramase si serviti spaghetele, alaturand cosul de gatit la aburi umplut cu fructele de mare.

Spaghete cu sos pesto si peste

Spaghete_cu_sos_pesto_si_peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.