Spaghete cu sos de rosii si smantana

Printeaza

 Spaghete cu sos de rosii si smantana din:  ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin rosu, spaghete, sare, busuioc, patrunjel, smantana, piper.Spaghete cu sos de rosii si smantana

Ingrediente: 

  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 g roşii bucăţi
  • 100 ml vin roşu sec (sau supă)
  • 500 g spaghete
  • sare
  • câte 1/2 legătură busuioc şi pătrunjel
  • 100 ml smântână
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi şi roşiile bucăţi şi stingeţi cu vinul roşul sau cu supa. Lăsaţi to­tul să fiarbă la foc mic sau mediu circa 15 minute, având grijă să amestecaţi continuu.

Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_smântâna_1

Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi verdeaţa, apoi tocaţi-o mărunt. Amesteca­ţi-o împreună cu smântână piosul de roşii. Condimentaţi cu sare şi piper.

Scurgeţi pastele, apoi amestecaţi-le cu sosul pregătit mai înainte. Dacă doriţi, ornaţi pastele cu frunzuliţe de busuioc.

Spaghete sos de roşii si smântână

Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_smântâna_1 Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_smântâna

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.