Spaghete cu scoici, usturoi si rosii

Printeaza

Spaghete cu scoici, usturoi si rosii din: rosii, usturoi, spaghete, scoici, vin, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete_cu_scoici_usturoi_si_rosii

  • 3 rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g spaghete
  • 500 g scoici
  • 50 ml vin alb
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbem scoicile în apă cu sare, până se desfac. Cele ce nu se desfac, le aruncăm. Scoatem scoicile pe o strecurătoare. Opărim roşiile în apă fiartă. Le decojim şi le tocăm cubuleţe. încingem 3 linguri de ulei de măsline şi adăugăm roşiile şi usturoiul pisat.

Presărăm sare şi piper şi turnăm vinul alb. Lăsăm să fiarbă până se înmoaie roşiile. Adăugăm scoicile şi acoperim cu un capac. Mai fierbem 5 minute.

Punem la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, adăugăm spaghetele. Le fierbem conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scoatem spaghetele pe o strecurătoare, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm să se scurgă.

Punem spaghete pe farfurii şi adăugăm scoici şi sos. Presărăm pătrunjel tocat şi servim cald.

Spaghete cu scoici, usturoi si rosii

Spaghete_cu_scoici_usturoi_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.