Spaghete cu salam, fenicul si rosii

Printeaza

Spaghete cu salam, fenicul si rosii din: ulei de masline, salam picant, usturoi, seminte de fenicul, bulb de fenicul, rosii, ardei iute, sare de mare, piper, spaghete, pesmet, rozmarin.

Ingrediente: Spaghete_cu_salam_fenicul_si_rosii

  • ulei de masline
  • 140 g salam picant, feliat
  • 2 catei de usturoi, decojit si tocat
  • 1 lingurita cu seminte de fenicul
  • 1 bulb de fenicul, taiat in jumatate si feliat subtire
  • 400 g rosii prunisoare
  • 1 ardei iute uscat, macinat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 455 g spaghete sau linguine
  • 2 maini pesmet uscat
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat

 

Mod de preparare:

Turnati 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Adaugati salamul feliat si usturoiul tocat. Zdrobiti putin semintele de fenicul si puneti-le in tigaie. Lasati la foc mic 1 minut.

Adaugati bulbul de fenicul tocat si amestecati, apoi puneti capacul si tineti pe foc la flacara medie. Lasati sa fiarba 5 minute, apoi adaugati rosiile si ardei iute. Gatiti la foc mic timp de 25 de minute, pana cand compozitia se ingroasa. Asezonati dupa gust.

Intr-un vas mare cu apa sarata clocotita, fierbeti pastele al dente. Prajiti pesmetul in 4-5 linguri de ulei de masline, pana devine crocant. Adaugati rozmarin, pentru un plus de aroma. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le intr-o strecuratoare si amestecati-le imediat cu sos de rosii pe care l-ati pregatit deja.

Serviti intr-un bol mare si presarati deasupra frunzele verzi de fenicul tocate, impreuna cu pesmetul crocant. Serviti imediat.

Spaghete cu salam, fenicul si rosii

Spaghete_cu_salam_fenicul_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.