Spaghete cu pui si vinete

Printeaza

Spaghete cu pui si vinete din: spaghete, vinete, ardei rosu, ardesi verde, cepe, morcov, piept de pui, unt, ulei, cascaval, suc de rosii, mustar, zahar, sare si busuioc.

Spaghete_cu_pui_si_vinete

 

Ingrediente:

  • 300 g spaghete de preferinţă integrale
  • 2 vinete
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 500 g piept de pui
  • 1 lingură unt
  • 4 linguri ulei
  • 50 g caşcaval

Pentru sos

  • 1 cană suc de roşii
  • 1 lingură muştar
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • busuioc uscat mărunţit

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele „zebră”: o fâşie da, una nu. Le tai în fâşii lungi, pe care le presari cu sare. După 10 minute, le storci şi le prăjeşti în 2 linguri de ulei încins. Scoţi vinetele pe şervete absorbante. Cureţi şi speli legumele rămase. Tai ceapa, morcovii şi ardeii julien şi le căleşti în uleiul rămas. Speli carnea, o tai în şuviţe subţiri şi lungi, pe care le căleşti în unt topit. Le scoţi şi le presari cu sare şi piper după gust.

Fierbi spaghetele „al dente”, reducând cu 2-3 minute timpul de fierbere de pe ambalaj. Le scurgi şi le amesteci împreună cu legumele călite şi carnea de pasăre călită.

Fierbi sucul de roşii, zahărul, muştarul şi busuiocul, pentru 5 minute, la foc mediu. Sărezi sosul rezultat şi îl aduci la masă împreună cu porţiile de paste şi caşcavalul ras.

 

Spaghete cu pui si vinete

Spaghete_cu_pui_si_vinete

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.