Spaghete cu pesto si parmezan

Printeaza

Spaghete cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto, smantana, parmezan.

Ingrediente:Spaghete_cu_pesto_si_parmezan

  • 400 g spaghete
  • 100 g spanac tanar
  • mazare congelata
  • 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese de pe tulpitni, cateva puse deoparte pentru sevit
  • 3 linguri de pesto
  • 150 ml de smantana
  • 50 g parmezan, ras, plus putin pentru servit

 

Mod de preparare:

Pregateste spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Inte timp, fierbe un ibric de apa, pune spanacul si mazarea intr-un bol si acopera-le cu apa clocotita. Lasa-le 3 minute ca mazarea sa devina frageda, apoi scurge-le bine.

Pune legumele intr-un robot de bucatarie sau blender, adauga busuiocul, pesto-ul, smantana si parmezanul si paseaza-le pana obtii un sos fin.

Scurge pastele, punand deoparte putina apa in care au fiert, si transfera-le inapoi in oala. Toarna peste ele sosul si incalzeste-le la foc mic timp de cateva minute, pana cand sosul se lipeste de spaghete.

Adauga putina apa in care au fiert pastele, daca acestea arata usor uscate, asezoneaza-le dupa gust si serveste-le cu parmezan si cateva frunze de busuioc presarate deasupra daca vrei.

Spaghete cu pesto si parmezan

Spaghete_cu_pesto_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.