Spaghete cu perisoare si sos

Printeaza

Spaghete cu perisoare si sos din: spaghete, carne tocata, ou, morcov, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, usturoi, pulpa de rosii in sos tomat, foaie de dafin, zahar, otet de vin, vin alb.

 

Ingrediente:

  • 300 g spaghete

pentru perisoare:

  • 600 g carne tocata (curcan, sau amestec de vita si porc)
  • 1 ou
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri orez
  • patrunjel verde
  • sare si piper, dupa gust

pentru sosul marinat:

  • 1 ceapa uscata
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml pulpa de rosii in sos tomat
  • ierburi aromate (oregano, busuioc)
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lingurita zahar
  • 2 linguri otet de vin
  • 50 ml vin alb
  • sare si piper, dupa gust

pentru garnisit:

  • crengute de patrunjel verde
  • rosii cherry

 

Mod de preparare:

Pentru perisoare, amesteci  carnea tocată cu morcovul ras perăzătoarea cu ochiuri mici, ceapa tocată fin, 1 ou, 2 lingurde orez opărit separat 2 minute şi scurs bine, pătrunjel verde tocat fin, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută modelezi perişoare mici, pe cae le fierbi în apă cu sare până e ridică deasupra apei.

Separat, toci mărunt o ceapăşi un căţel de usturoi, le căleşti în puţin ulei bine încins până devin sticloase, adaugi pulpa de roşii trecute prin blender, pasta de roşii, ierburile aromate, foaia de dafin, puţin zahăr, 2 linguri de oţet de vin, 50 ml vin alb, sare şi piper, după gust.

Laşi ingredientele să fiarbă, la foc mic circa 25 de minute până capătă consisten-ţa unui sos legat.

Introduci perişoarele în acest sos şi le laşi să dea împreună câteva clocote pentru a se amesteca aromele şi pentru a se îmbiba perişoarele de sosul marinat.

Separat, fierbi spaghetele un apă cu sare, până la consistenţa „al dente”. Aşezi spaghetele pe un platou cald.

In mijlocul lor, aşezi perişoare-le, asezonezi cu sosul mari-nat, decorezi cu crenguţe de pătrunjel verde, câteva roşii cherry şi le serveşti imediat.

Spaghete cu perisoare si sos

Spaghete_cu_perisoare_si_sos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.