Spaghete cu chiftelute in sos de vin

Printeaza

O reteta delicioasa de spaghete cu chiftelute, sos, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel verde, busuioc, usturoi, ulei, sare, piper, pulpa de rosii, vin rosu, cimbru, zahar, unt.

Ingrediente chiftele:Spaghete cu chiftelute in sos de vin

  • 500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2 ouă
  • pătrunjel verde tocat
  • 2 frunze tocate de busuioc verde
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Ingrediente sos:

  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mică rasă
  • 1 cutie cu pulpă de roşii tocată
  • 150 ml vin roşu
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper

Ingrediente garnitura:

  • 300 g spaghete
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

Carnea se amestecă cu ouăle, ceapa, ustu­roiul, pătrunjelul, busu­iocul tocat mărunt, sa­re şi piper, după gust. Din compoziţia obţinu­tă se modelează chifte­luţe mici, rotunde, care se prăjesc în ulei bine încins, după care se scot deoparte şi se păstrează calde.

Separat, se călesc cea­pa şi usturoiul tocate mărunt cinci minute, se adaugă pulpa de roşii, vinul, cimbrul, zahărul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când sosul în­cepe să scadă. Se adaugă chiftelele şi se mai dă în câteva clocote.

Spaghetele se fierb al dente în apă cu sare, se scurg, se călesc uşor cu puţin unt şi se servesc calde cu chiftelele asezo­nate.

Spaghete cu chiftelute in sos de vin

Spaghete cu chiftelute in sos de vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.