Spaghete cu bacon si salvie

Printeaza

Spaghete cu bacon si salvie din: spaghete, bacon, salvie, parmezan, rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, ceapa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete cu bacon si salvie

  • 400 g spaghete colorate
  • 400 g bacon
  • doua fire de salvie
  • 100 g parmezan
  • 500 g rosii
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • o ceapa rosie
  • o ceapa alba
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ardeiul iute si ardeiul capia se curata de seminte, se spala si se taie bucati. Ceapa alba si ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se curata de pielita si se taie cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pun cepele si ardeii, se calesc zece minute la foc mediu apoi se adauga rosiile.

Se presara sare si piper dupa gust, se adauga o frunza de salvie, o cana cu apa si se fierbe totul pana scade putin sosul format. Se ia de pe foc, se paseaza cu un blender si se pastreaza la cald, acoperit cu un capac. Baconul feliat se taie in bucati potrivit de mari, se prajeste intr-o tigaie fara ulei, cu doua frunze de salvie.

Pastele se fierb in apa cu sare, se trec printr-un jet de apa rece, se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga de apa apoi se pun intr-un bol. Se amesteca bine cu baconul prajit, se pun in farfurii, deasupra se toarna sosul de rosii picant si se presara cu salvie proaspat tocata.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.