Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc

Printeaza

Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc din: spaghete uscate, ceapă roşie, roşii uscate la soare conservate în ulei, oţet balsamic, sare, piper negru, busuioc,parmezan sau brânză pecorino.

Ingrediente:Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc

  • 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate
  • 1 ceapă roşie, decojită şi tocată mărunt ulei de măsline
  • 2 mâini zdravene de roşii uscate la soare conservate în ulei, tocate
  • 3 linguri oţet balsamic
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 mâini bune de busuioc, mărunţit
  • 1 mână mică de parmezan sau de brânză pecorino, rase

 

Mod de preparare:

In timp ce spaghetele se fierb în apă clocotită şi sărată, până ce se fac „al dente“, căliţi uşor ceapa în câteva linguri de ulei de măsline timp de 5 minute, până ce se înmoaie şi se frăgezeşte.

Adăugaţi roşiile şi oţetul, apoi amestecaţi şi cu pastele bine scurse. Asezonaţi şi încorporaţi şi busuiocul. Serviţi cu. parmezan sau brânză pecorino presărate deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.