Spaghete carbonara cu smantana

Printeaza

Spaghete carbonara cu smantana din: sunca pancetta, sunca, ustroi, unt, spaghete, sare, piper, oua, smantana, parmezan, pecorino.

Ingrediente:Spaghete carbonara cu smantana

  • 50 g şuncă pancetta
  • 100 g şuncă fiartă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 400 g spaghete
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 40 g parmezan
  • 40 g brânză pecorino

 

Mod de preparare:

Pancetta şi şunca fiartă se taie cubuleţe. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Untul se încălzeşte într-o tigaie, în care se căleşte apoi pancetta. Se adaugă usturoiul şi se căleşte împreună cu aceasta timp de aproximativ 3 minute.

Spaghetele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se adaugă spaghetele în tigaie peste pancetta şi se amestecă bine.

Parmezanul şi brânza pecorino se dau printr-o râzătoare fină. Se bat ouăle şi smântâna împreuna cu jumătate din cele două tipuri de brânze şi se asezonează cu sare şi piper. Se incorporează şi şunca fiartă.

Compoziţia se adaugă apoi peste paste, după care totul se amestecă bine, până când ouăle încep să se lege.

Se înglobează restul brânzei în spaghete şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.