Souvlaki de porc

Printeaza

Souvlaki de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Souvlaki_de_porc

  •  600 g filé de porc
  • 2–3 căței de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • cca 50 ml vin roșu sec
  • 2 linguri oregano
  • sucul de la 2 lămâi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se taie fâșii late de cca 2 cm. Se toacă usturoiul și oregano. Într-un castron mare se amestecă uleiul de măsline cu vin, oregano, suc de lămâie, usturoi și piper; se așază carnea în această marinată și se dă la frigider cca 2 ore.

Se înmoaie țepușele de lemn în apă rece și se înfig bucățile de carne; se sărează de jur-împrejur și se frig pe grătar cca 20 min., întorcându-le pe toate părțile. Se servesc cu pâine și tzatziki.

Souvlaki de porc

Souvlaki_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Claudia Muresan

    Astae un fel de firgaruid e porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.