Soté de vita

Printeaza

O reteta simpla de sote de vita din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast si sare.

Ingrediente:Soté de vita

  • carne de vită 720 g
  • vin rosu 200 ml
  • morcov 60 g
  • ceapă rosie 50 g
  • ulei de floarea soarelui 30 ml
  • concentrat de vită (demi-glacé) 250 ml
  • cimbru, foi de dafin după gust
  • telină frunze 40 g
  • pastă de tomate 60 g
  • ciuperci 40 g
  • bacon 30 g
  • toast 20 g
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se taie cuburi si se marinează în vin rosu cu: ceapă, morcovi, cimbru si foi de dafin timp de 12 -24 ore. Se scoate carnea din marinată, se sotează în ulei împreună cu legumele.

Se deglasează cu vin rosu si marinată, se reduce, se adaugă demi-glacé, pasta de tomate, se îngroasă si se asezonează. Se servește cu garnitură  obtinută din ciuperci, bacon, ceapă, crutoane.

Soté de vita

Soté de vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.