Sote de verdeturi

Printeaza

Sote de verdeturi din: frunze de sfecla, cicoare, ulei de masline, usturoi, sare de mare, piper, rucola, lamaie.

Ingrediente: Sote_de_verdeturi

  • 2 maini de frunze de sfecla
  • 2 maini de cicoare
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, decojit si tocat marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 2 maini de rucola
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla si de cicoare.

Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand verdeturile se frsgezesc, apoi scurgeti cu ajutorul unei strecuratori.

In oala goala, puneti 4 linguri de ulei de masline si apoi usturoiul tocat.

Prajiti pana se rumeneste usor, apoi adaugati frunzele fierte. Asezonati si amestecati totul, astfel incat uleiul sa patrunda peste tot.

Dupa 1 minut, luati vasul de pe foc, adaugati rucola si stoarceti peste verdeturi sucul de lamaie.

Amestecati inca o data, vedeti daca e suficient de sarat si de condimentat, dupa care serviti imediat. Acest sote e grozav ca garnitura pentru carne sau scoici la gratar.

Sote de verdeturi

Sote_de_verdeturi

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu verdeturi

Salata cu verdeturi din: broccoli, mazare, ardei gras, salata verde, ceapa verde, sare, praz, unt, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1 cutie mazare 1 ardei gras 1 salata verde 1 legatura ceapa verde 1 praf sare 1 praz, numai partea alba 1 lingura unt 2 linguri ulei de masline zeama […]

 

Sote de legume de primăvară

Sote de legume de primăvară

O reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat 225 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.