Sote de peste si fructe de mare

Printeaza

Sote de peste si fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, unt, ceapa, ceapa verde, morcov, vin, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Sote_de_peste_si_fructe_de_mare

  • 400 g file de peste
  • 8 scoici fara cochilie
  • 8 creveti mari decorticati
  • 100 g unt
  • 2 cepe
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 praz
  • 1 morcov
  • 60 ml vin alb
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală fileul şi se taie în 15-16 bucăţi. Se curăţă şi se spală ceapa, morcovul şi ceapa verde sau prazul. Se taie julien ceapa uscată şi morcovul, iar ceapa verde în ronde­le subţiri. într-o tigaie, se topeşte o lingură de unt şi se rumenesc uşor, la foc iute, întâi scoicile, apoi creveţii şi peştele.

Se sting cu vinul alb şi se continuă fierberea până scade aproape tot sosul. într-o cratiţă, se încinge restul de unt şi se înăbuşă la foc mic ceapa uscată, pâ­nă devine sticloasă. Se adaugă mor­covul şi partea albă a prazului sau rondelele de ceapă, se toarnă puţină apă şi se mai fierbe totul 5 minute.

Se pun smântână, sarea şi piperul după gust şi se mai fierb legumele 5 minute, apoi se adaugă peştele, scoicile şi creveţii şi se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând uşor. Se ia vasul de pe foc şi se presară par­tea verde a cepei, tocată fin.

Sote de peste si fructe de mare

Sote_de_peste_si_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.