Sote de morcovi cu lamaie

Printeaza

Sote de morcovi cu lamaie din: morcovi, margarină, zahăr, lămâie, sare.

Ingrediente:Sote de morcovi cu lamaie

  • 2 kg morcovi
  • 100 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 100 g lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie morcovii în lungime, de mărimea şi grosimea beţelor de chibrit. Se pun la fiert înăbuşit, cu margarina topită.

Se mai adaugă treptat şi puţină apă caldă, dirijând fierberea încet.

Când morcovii sunt pătrunşi, se adaugă zahărul puţin caramelizat şi stins cu puţină apă. Potriviţi la gust cu puţină sare şi zeamă de lămâie.

Se mai înăbuşă o dată, împreună cu coaja de lămâie. Se serveşte simplu, ori cu crochete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.