Sote de legume

Printeaza

Sote de legume din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, fasole verde, unt, vin alb, pudra de chimen, coriandru, cimbru, dovlecel, busuioc, sare, iper.

Ingrediente:Sote_de_legume

  • 500 g cartofi mai mici
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 200 g fasole verde (conserva)
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • pudra de chimen
  • coriandru
  • cimbru
  • 1 dovlecel
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi îi tai în două sau în patru. Fierbi morcovii, rădă­cina de pătruniel [elina şi dovleacul, după care le tai bucăţi. Fasolea verde o scurgi.

Aşezi toate legumele într-un vas, le condi­mentezi cu ierburi aromate uscate, sare şi pi­per, după gust, le stropeşti cu unt topit şi cu vi­nul alb, apoi le sotezi câteva minute, mişcând uşor, din când în când, cratiţa pentru a nu se zdrobi ingredientele.

Serveşti soteul de legume ca atare sau ca garnitură la friptură.

Sote de legume

Sote_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.