Sote de fasole verde

Printeaza

Sote de fasole verde din: fasole verde, ceapa, lapte, oua, faina, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Sote de fasole verde

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 cana de lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 leg de patrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de codiţe şi de aţe, se spală bine în mai multe ape apoi se pune la fiert în apă clocotită. Când e fiartă pe jumătate, se scoate, se spală sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Intr-o cratiţă se înfierbântă uleiul, apoi se căleşte ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt. Când ceapa devine transparentă se adaugă făina dizolvată în lapte, fasolea verde şi pătrunjelul tocat mărunt. Se înăbuşă la foc mic, cam un sfert de oră, după care se adaugă gălbe­nuşurile bătute, se amestecă bine şi se ia de pe foc.

Se poate servi ca garnitură la rasoluri şi frip­turi înăbuşite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.