Sote de fasole verde cu pulpe de pui
PrinteazaSote de fasole verde cu pulpe de pui din: pulpe de pui, cimbru, sare, piper, ulei, fasole verde, unt, marar.
- 1 kg pulpe superioare de pui
- cimbru
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- 2 kg fasole verde proaspata
- 50 g unt
- 1 legatura marar
Mod de preparare:
Speli pulpele, le ungi cu ulei şi le presari cu sare, piper şi cimbru după gust. Le aşezi într-o tavă unsă :u uleiul rămas şi le coci timp de 40-45 de minute, la foc mediu. La jumătatea timpului, scoţi tava din cuptor şi stropeşti pulpele cu sos.
Speli fasolea, o cureţi şi o rupi în bastonaşe de 5-6 cm. Dacă întrebuinţezi fasole din conservă, o scurgi în strecurătoare şi o treci prin jet de apă rece, apoi o laşi să se scurgă. în cazul în care ai fasole congelată, o foloseşti la mâncare fără să o decongelezi.
Incingi într-o cratiţă untul şi înăbuşi fasolea, amestecând uşor, din când în când şi picurând câte puţină apă fierbinte. Când păstăile s-au înmuiat, sărezi soteul după gust şi lasi sa mai dea in cateva clocote. Servesti pulpele cu soteul alaturi, presarat cu marar fin tocat.
Sote de fasole verde cu pulpe de pui
Pofta buna!