Sosuri picante

Printeaza

Chutney, Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi pican­tă: fructele şi legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar.

Sosuri picante

Chutney.

Sosul rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate mă­runt, dar şi legumele precum sfecla roşie sau ardeii sunt fierte cu zahăr, oţet şi mirode­nii, până se obţine o pastă groasă ca o marmeladă. Chut­ney se serveşte cu orez, pui, curry, peşte şi brânză.

 

Relish.

Sosul picant pro­vine din America. El este mai fluid decât Chutney şi conţine de obicei legume tăiate fo arte mărunt. Relish se adaugă la prepa­ratele de pe grătar, fondue, preparate asiatice sau pe pâine.

Salsa.

In Mexic, sosul pi­cant foarte îndrăgit se ser­veşte cu tortilla şi fripturi la grătar. Ingredientele de bază coriandrul – se fierb la un loc. Salsa verde este un sos verde spaniol. Pentru preparare, cu mixerul se amestecă ulei de măsline, pătrunjel şi usturoi. La salsa, există multe varian­te, de exemplu cu capere, avocado sau anşoa. Salsa verde se serveşte cu paste, peşte, carne.

Incoming search terms:

  • sosuri picante

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.