Sos de roşii şi coriandru

Printeaza

O reteta delicioasa de sos de rosii cu coriandru din: passata de rosii, ghimbir, zahar, ardei iuti, chimion, iaurt grecesc, unt si coriandru. Acest sos se poate servi la carne de pui, dar pentru ca este pregatit separat si vegetarienii se pot bucura de el.

Ingrediente:Sos de roşii şi coriandru

  • 700 ml passata de rosii
  • 1 bucata mare de ghimbir, rasa
  • 3 lingurite de zahar fin
  • 3 ardei iuti verzi, tocati fin, zeama de la 1 lamaie
  • 2 lingurite de chimion, macinat
  • 300 ml de iaurt grecesc
  • 50 g unt, taiat cubulete
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat

 

Mod de preparare:

Se pun passata, ghimbirul, zahar, ardeii iuti, zeama de lamaie, chimionul ia iaurtul intr-o tigaie, se adauga niste sare si piper si se aduc a punctul de fierbere.

Se fierb 5 minute, pana ce amestecul a scazut usor, apoi se incorporeaza treptat untul. Se finalizeaza adaugand coriandrul si se serveste.

Sos de roşii şi coriandru

Sos de roşii şi coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.