Sos de roşii coapte

Printeaza

Incălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Taie pe jumătate 1 kg de roşii bine coapte şi aşază-le într-o tavă de copt, cu partea tăiată în sus. Asezonează, presară 1 vârf de zahăr, 1 linguriţă de oregano uscat şi 2 căţei de usturoi feliaţi subţire, apoi stropeşte cu 2 linguriţe ulei de măsline.

Dă la cuptor timp de1  1/2 oră, până se înmoaie roşiile. Amestecă într-un robot de bucătărie sau blender cu 2 linguri de oţet din vin roşu. Se poate păstra în frigider o săptămână sau la congelator, până la două luni.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.