Sos picant cu cârnaţi

Printeaza

O reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Sos picant cu cârnaţi

  • 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g)
  • 200 g pulpa de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • patrunjel sau busuioc
  • chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă usturoiul, zdrobeşte-1 puţin, apoi toacă-1 mărunt împreună cu ardeiul iute curăţat de seminţe. Căleşte amestecul într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic, apoi adaugă carnea scoasă din cârnat, sfarâmată în prealabil cu o furculiţă.

Prăjeşte tocătura până când se topeşte grăsimea din carne, apoi adaugă pulpa de roşii, sare şi piper, după gust. Lasă totul să fiarbă, amestecând din când în când, până când obţii un sos dens, consistent.

Aromatizează cu chimen şi frunze de busuioc sau de pătrunjel mărunţite. Serveşte sosul cu tortillas, pâine prăjită, felii de mămă­ligă prăjită, paste scurte sau cu ouă.

Sos picant cu cârnaţi

Sos picant cu cârnaţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.